HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Çam Balı Faydaları Nelerdir?

04-10-2021 11:08
Çam Balı Faydaları Nelerdir?

Ülkemiz bal üretiminde ve tüketiminde üst sıralarda yer almaktadır. Köklü bir tarihe sahip olan bal, şifa kaynağı olarak bilinir ve eşsiz bir tada sahiptir. Farklı çeşitliliğe sahip ballar, içerisindeki besin değerleriyle ve farklı şekillerde tüketilebilmesi sayesinde çok sevilmektedir. En çok tüketilen bal çeşitlerinden biri olan çam balı mineral ve antioksidan açısından oldukça zengindir. Birçok hastalığa şifa olan bu eşsiz lezzet doğal ilaç olarak kullanılmaktadır. Helva Market içerisinde bulabileceğiniz çam balı faydaları nelerdir?

Çam Balı Neye İyi Gelir?

Çam balı, çiçek balı ve diğer bal çeşitlerine nazaran kıvamı bozulmadan ve kristalleşmeden uzun süre saklanabilmesidir. Rengi diğer bal çeşitlerine göre oldukça koyudur. Kokusuyla ve tadıyla kendine özgü bir yapısı olan çam balı neye iyi gelir?

Çam balının früktoz ve glikoz oranı düşüktür. Bu sayede şeker hastalığı olanlar da tüketebilir, daha az tatlıdır. Çam balı boğazda yanma bırakmazken solunum yolu ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlamaktadır.

İçerisindeki enzim, aminoasit ve mineral madde miktarı diğer bal çeşitlerine göre daha fazladır. Düzensiz ve sağlıksız beslenme sonucunda demir eksikliği olan bireylerin ve özellikle çocukların tüketmesi gerekir. Sıcak veya ılık su ile 1 kaşık çam balı karışım yapıldığında tok tutar ve kilo vermek isteyenlere yardımcı olmaktadır.

Enerji deposu olan çam balı yorgunluk ve halsizliğe iyi gelir. Kansızlığa iyi gelir ve nezle, öksürük gibi rahatsızlıklara karşı vücudun direnç oluşturmasını sağlar.

bal

Çam Balı Besin Değeri

Çam balı, çiçek ballarına göre daha has bir kıvama sahiptir ve tüketiciler tarafından daha çok tercih edilmektedir. Çam ağaçlarının özlerinden beslenen arıların yaptığı bu eşsiz çam balı besin değeri ne kadardır? Kalori ve besin değerlerini kolayca hesaplayabilmeniz için 100 gram çam balına baktığımızda, 327 kcal kaloridir. Bununla birlikte çam balı içerisinde 81,7g karbonhidrat, 0,1g protein bulunmaktadır. 1 tatlı kaşığı bal bir porsiyon meyve ile eşdeğer düzeydedir.

bal

Çam Balı Ne Kadar Tüketilmeli?

Çam balı halsizliğe, yorgunluğa oldukça etkilidir ve gün içerisinde daha enerjik olmanızı sağlayan doğal bir besindir. Sabah kahvaltılarda ara öğünlerde, bal kaymak karışımıyla tüketebileceğiniz çam balı ne kadar tüketilmeli? Oldukça sağlıklı ve besleyici olsa da sağlığınız açısından yeteri kadar tüketmeniz gerekir. Yorgunluğa iyi gelen çam balını günde 2 kaşık olarak tüketebilirsiniz.

Düzenli olarak tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilen çam balı, kahvaltılarda, bitki çaylarına aroma ve tat vermek için, kaymakla birlikte tüketilebilir. Damak tadınıza göre nasıl tüketeceğinize ve miktarına karar verebilirsiniz.

Çam ağaçlarından topladıkları polenlerle arılar lezzetli çam ballarını üretiyorlar. Tamamen doğal koşullarda üretimi yapılan çam ballarını farklı paketlerde alarak ailecek tüketebilirsiniz. İstediğiniz çam balı ve diğer bal çeşitleri arasından Helva Market üzerinden seçim yaparak afiyetle tüketmeye başlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Çiçek Balı Faydaları
bal
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.