HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Cevizli Yaz Helvası Tarifi

23-06-2022 11:41
Cevizli Yaz Helvası Tarifi

Cevizli yaz helvası hem eşsiz lezzeti hem de sağladığı faydalar ile en sevilen helva çeşitleri arasında yer alıyor. Hem helvanın hem de cevizin faydalarının bir arada yer aldığı cevizli yaz helvasının insan sağlığı için birçok faydası bulunuyor. Zengin besin içeriğine sahip olan cevizli yaz helvası önemli bir enerji deposu olmasının yanı sıra vücudumuzda bulunan birçok sistemin sağlıklı bir şekilde çalışmasına da yardımcı olmaktadır.
İlginizi Çekebilir : Omega 3 Deposu Tahin Helvasının Faydaları Nelerdir?

Cevizli Yaz Helvası Tarifi

Cevizli yaz helvasının sağladığı bütün faydalardan yararlanabilmeniz için cevizli yaz helvası tarifini sizler için hazırladık!

Cevizli Yaz Helvası için Gerekli Malzemeler

Evinizde cevizli yaz helvası tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlar:

1 su bardağı Seyidoğlu Tahin

Yarım su bardağı ceviz

1 su bardağı toz şeker

1 tepeleme yemek kaşığı kakao

Yarım çay bardağı su 


Cevizli Yaz Helvası Nasıl Yapılır?

Cevizli yaz helvası için bütün malzemeleri hazırladıktan sonra aşağıdaki adımları izleyerek damaklarda tat bırakacak cevizli yaz helvası tarifini hazırlayabilirsiniz. 

1. Malzemeleri kolayca karıştırabileceğiniz bir kabın içerisine 1 su bardağı Seyidoğlu tahin ve tepeleme 1 yemek kaşığı kakaoyu ekleyin. Her ikisini de pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.


2. Karışımı hazırladıktan sonra başka bir tarafta kalın tabanlı bir sos tenceresine 1 su bardağı toz şekeri ve yarım çay bardağı suyu koyun. Hiç karıştırmadan ocağa alın ve altını orta ateş olacak şekilde açın.


3. Orta ateşte yaklaşık 7-10 dakika kadar sonra kabarcıklar oluşmaya başlayana kadar kaynatın. Mutfak termometresi kullanıyor iseniz şeker sıcaklığı 115 dereceye ulaşana kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın.


4. Mutfak termometresi kullanmıyorsanız, bir bardak buzlu su hazırlayın. Kaynayan şekerden 1 çay kaşığı alarak buzlu suyun içerisine ekleyin.


5. Buzlu suya eklediğiniz şekeri geri çıkarın ve kıvamını kontrol edin. Eğer şekerin kıvamı yumuşak ve elastik ise şekeriniz hazır demektir.


6. Hazır olan şekeri yavaş yavaş Seyidoğlu tahin ve kakao ile hazırladığınız karışıma ekleyin. Eklerken yine yavaş bir şekilde alttan üste doğru karıştırın.


7. Karışıma cevizleri de ekleyerek bir süre daha karıştırmaya devam edin.


8. Son olarak cevizleri de eklediğiniz karışımı yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş ufak bir kaba alın.


9. Karışımı kaba tamamen yaydıktan sonra kabın üzerini de yağlı kağıt ile kapatın ve helvanın daha sert olması için üzerine ağırlık yerleştirin.


10. Helvayı daha sonrasında bu şekilde iki saat kadar oda sıcaklığında dinlendirin. Daha yumuşak bir kıvam için ise oda sıcaklığında 7-8 saat kadar dinlendirmeye devam edin.


11. Daha sert bir kıvam istiyorsanız ise 2 saatlik dinlendirmenin ardından 3-4 saat kadar da buzdolabında bekletebilirsiniz.


Cevizli Yaz Helvası Yapımı için Püf Noktalar

Cevizli yaz helvası hazırlarken daha yoğun bir tat ve kıvam için dikkat etmeniz gereken en önemli püf noktası seçeceğiniz tahin. Seyidoğlu güvencesi ve deneyimi ile geleneksel yöntemlere uygun olarak üretilmiş tahin ile istediğiniz eşsiz lezzetteki cevizli yaz helvası hazırlayabilirsiniz. 

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.