HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Çiçek Balı Faydaları

08-07-2021 11:43
Çiçek Balı Faydaları

Çiçek Balı Faydaları

Bal, aroma ve tadı ile oldukça faydalı ve lezzetlidir. Bal çeşitleri içerisinde, çiçek balı, çam balı, kestane balı bulunmaktadır. Bahar mevsiminde özellikle işçi arılar lezzetli ballar üretmektedir. Çiçek balı, arıların ağların çiçeklerinden ve çiçeklerden nektar toplayarak işlemesi ile meydana gelmektedir. Doğal ve tatlı besinlerden biri olan çiçek balı oldukça faydalıdır. Bal, aroması ve lezzeti ile her yaştan insanın severek tükettiği bir besindir. Seyidoglu markası olarak üretiğimiz balların sağlıklı ve lezzetli olması en büyük önceliğimizdir. İçerisindeki enzimler, vitamin ve mineraller ile çiçek balı faydaları nelerdir? Helva market olarak hazırladığımız bu yazımızda bu soruya yanıtlar vereceğiz.

Sipariş vermek için bal sayfamızı ziyaret edebilirsiniz

Çiçek balı

Hastalıklara Karşı Faydaları

Çiçek balı için işçi arılar, çiçek nektarlarını toplarlar ve işleme alırlar. Çiçek balı kovandan toplanır, çeşitli yöntemler ile süzdürülür ve sofralara misafir olur. Peki, hastalıklara karşı faydaları nelerdir?

Doğal bir şeker türü olan çiçek balı, yapay şekerler gibi kandaki şeker oranını arttırmaz. Bununla birlikte sindirim sistemini güçlendirir, ılık suda eriterek bağırsaklarda oluşan toksinleri birikmesini engeller. Çiçek balı, eklemlerin ve kemiklerin kireçlenmesini engeller ve iltihapların önüne geçmektedir. Vücuttaki kötü kolesterolü düşürür ve damar tıkanıklığının önüne geçerek kalp hastalıklarının yaşanma riskini azaltır. Birbirinden faydalı ve lezzetli olan çiçek balı gün içerisinde ne kadar tüketilmelidir;

Çiçek balı

Ne Kadar Tüketilmelidir

Çiçek balı, diğer bal çeşitleri gibi arıların yaptığı harika bir besindir. Kahvaltılarda, ara öğünlerde, içeceklerde, pasta veya çörek yapımında kullanılır. Vücut direncini arttıran, vitamin ve mineraller açısından zengin olan çiçek balı ne kadar tüketilmelidir? Çiçek balını günlük olarak yetişkinlerin 3-5 yemek kaşığı veya 6-10 tatlı kaşığı tüketmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Bu miktar 50- 80 gram bala denk gelmektedir. Çiçek balını çocuklar günlük olarak kilogram başına 1 gram tüketmelidir. Bal tüketiminde zorlanıyorsanız, şekersiz reçel yapımında, içecek hazırlarken veya kek, kurabiye yaparken kullanabilirsiniz.

Çiçek balı

Vücut Direnci Karşısında Etkileri

Çiçek balı, diğer bal çeşitleri gibi oldukça faydalıdır ve uzmanlar tarafından tüketilmesi önerilmektedir. Peki, bu lezzetli besinin vücut direnci karşısında etkileri nelerdir? Çiçek balı, antibiyotik açısından zengindir, bağışıklık sistemini güçlendirir. Günlük olarak tüketilen çiçek balı, hücrelerin yenilenmesini sağlarken, özellikle cilt sağlığının korunmasına yardımcı olur. Gün içerisinde daha enerjik olmanıza yardımcı olurken vücut direncini arttırır.

Özel seri paketlerimizden faydalanmak isterseniz Helvamarket sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Çiçek balı

Helva market olarak hazırladığımız bu yazımızda, çiçek balı faydaları, hastalıklara karşı faydaları ve günlük tüketim miktarları hakkında bilgilere yer verdik. Çiçek balı gibi lezzetli ve faydalı bal çeşitlerini sitemiz üzerinden inceleyebilir ve daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.