HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Fındık Kreması Faydaları

23-08-2021 09:16
Fındık Kreması Faydaları

Fındık, ülkemizde tarımı yapılan en önemli besinlerden bir tanesidir. Ülkemizin kuzeyinde Karadeniz Bölgesi’nde yetişen fındık, oldukça faydalı ve lezzetli kuruyemiş çeşididir. Günlük olarak fındık tüketebileceğiniz gibi fındıktan yapılan çeşitli besinleri de afiyetle tüketebilirsiniz. Bu besinlerden biri de fındık kremasıdır. Kakao ile birleşen fındık harika bir lezzet sunmaktadır.

Helva Market kakaolu fındık kremaları, fındık, enfes kakao çekirdekleri kullanılarak, hijyenik koşullarda doğal ve katkısız olarak üretilir. Bu yazımızda fındık kreması faydaları ile karşınızdayız. Seyidoglu gıda üretiğimiz fındık kremalarda önceliğimiz ürünlerin sağlıklı ve faydalarını daha fazla göz önünde bulundurup üretmektir. Helva market üzerinden fındık krema ve piknik gurubunda yer alan Fındık Kremasını çeşitlerini inceleyebilir ve istediğiniz gramajlarda sipariş verebilirsiniz.

Protein Açısından Faydaları

Fındık kreması; kakao, şeker, bitkisel yağ, peynir altı suyu tozu, süt tozu, fındık püresinden oluşur. Tüm ham madde çok ince tanecik yapı oluşuncaya kadar, bilyeli değirmende karıştırılır. Temperleme ve dolumdan sonra, soğuk odada dinlendirilerek, sürülebilir kıvamda olması sağlanır. Helva market fındık kreması çocuklar, yetişkinler ve yaşlılar için oldukça faydalıdır. Protein açısından faydaları nelerdir, diye baktığımızda;

Fındık kreması içerisinde bulunan fındıklar bilindiği üzere yakılabilir yağlar içermektedir. Mevsiminde toplanan ve özenle seçilen fındıklar protein açısından oldukça zengindir. Uzmanlar günlük olarak kuruyemiş tüketmenizi önermektedir. Fındık kullanılarak elde edilen kremadan yeterli miktarda tükettiğinizde almanız gereken proteini alabilirsiniz. Bununla birlikte, peynir altı suyu ve süt tozunda yüksek protein bulunmaktadır.

Proteinler kas ve kemik gelişimine faydalı makro besin değerinden bir tanesidir. Fındık kreması, kas kütlesini korumaya ve kasları güçlendirmeye yardımcı olur, protein açısından zengin beslenmek gece atıştırma isteğini azaltır. Özellikle kahvaltıda tükettiğinizde fındık kreması gün içerisinde daha enerjik olmanızı sağlar.

fındık kreması

Potasyum Açısından Faydaları

Fındık kreması faydaları, saymakla bitmez. İçerisindeki sağlıklı bileşenler ile potasyum mineralini vücudunuza almanızı sağlar. Fındık kremasının potasyum açısından faydaları nelerdir, ne gibi fayda sağlar;

Fındık kreması içerisinde kullanılan kakao, fındık, peynir altı suyu, süt tozunda potasyum bulunmaktadır. 100 gram fındık 680 gram potasyum bulunmaktadır. Fındık kreması içerisindeki potasyum hayati öneme sahip minerallerden biridir. Başta kalp, kas ve kemik sağlığı olmak üzere vücut sistemlerinin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Potasyumu dengede tutmak böbreklerin görevidir. Yüksekliği veya eksikliği tehlikeli, hatta ölümcül olabilir. Potasyumu dengede tutmak ve böbreklerinizin sağlıklı çalışması için fındık ezmesi tüketebilirsiniz.

fındık kreması

Demir, Kalsiyum ve Sodyum Açısından Faydaları

Yağ, protein, karbonhidratın yanı sıra vücudumuzun alması gereken başlıca mineraller bulunmaktadır. Bu vitaminler arasında demir, kalsiyum ve sodyum bulunmaktadır. 100 gram fındık kreması içerisinde, 231,0 mg kalsiyum, 3,9 mg demir ve 652 kcal kalori bulunmaktadır. Fındık kremasının demir, kalsiyum ve sodyum açısından faydaları nelerdir;

İçerisinde peynir altı suyu tozu, süt tozu ve fındık ile kalsiyum oranı açısından zengin olması sayesinde iskelet ve diş yapısında bulunduğundan da anlaşılacağı üzere sağlıklı kemik ve diş yapısı için önemli bir mineraldir.

Vücudun %5’lik kısmını oluşturan sodyumun vücuttaki en önemli görevi su dengesi ve asit-baz dengesini sağlamaktır. Sinir ve kas fonksiyonlarının düzgün işleyişi için gerekli bir mineraldir.

Fındık kremasında bulunan demir minerali, hücrelerde üretilen karbondioksiti akciğerlere, akciğerde üretilen oksijeni hücrelere taşınmasını sağlayarak solunuma yardımcı olur. Fındık kremasının diğer faydaları ile yazımıza devam edelim.

fındık kreması

Diğer Faydaları

Fındık kreması içerisinde bulunan vitamin ve minerallerle birlikte sağladığı diğer faydalara baktığımızda; fındık kreması doyurucu, besleyici, sağlıklı ve enerji verici özellikleri bakımından sofralarda çok tercih edilen bir tatlı olmuştur. Sağlıklı tatlı tüketmeyi tercih edenlerin, enerjiye ihtiyacı olan sporcuların, gençlerin, çocukların, bebek bekleyen, emziren ve büyüme çağındaki çocukları olan annelerin çok tercih ettiği bir tatlıdır.

Helva Market içerisinde bulunan fındık kreması çeşitlerini inceleyebilir ve kolaylıkla sipariş verebilirsiniz. Krema çeşitleri içerisinde bulunan 40gr tüp, 250gr, 350gr, 400gr, 750gr, 900gr, 1100gr ve 5kg gibi farklı gramajlardaki paketleri tercih edebilirsiniz.

fındık kreması

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.