HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Gül Reçelinin Faydaları Nelerdir?

04-10-2021 01:13
Gül Reçelinin Faydaları Nelerdir?

Reçeller, meyvelerin farklı mevsimlerde de tüketilebilmesi için yapılır. Mevsiminde toplanan ve sevilen meyveler, şeker, bal, pekmez veya erik gibi şeker oranı yüksek meyvelerin suyuyla kaynatılarakreçel elde edilir. Gülüyle meşhur Isparta’da en çok üretimi yapılan gül reçelioldukça renkli ve lezzetlidir. Reçel çeşitleri içerisinde oldukça tatlı olan gül reçeli tarifini evinizde yapabilirsiniz. Helva Market olarak bu yazımızda gül reçelinin faydaları nelerdir, yakından inceleyelim.

reçel

Sindirim Açısından Faydaları

Isparta’da oldukça gül bahçeleri oldukça fazladır ve çevresinde gül reçeli üretimi yoğundur. İçerisindeki malzemeler ile birçok hastalığa iyi geldiği uzmanlar tarafından önerilir ve hastaların tüketmesi gerektiği bir besindir.

Kokulu gül yapraklarından yapılan gül reçeli içerisinde şeker, limon suyu ve içme suyu bulunmaktadır. İçerisindeki doğal malzemeler ile oldukça sağlıklıdır. İçerisindeki besin değerlerine bakmadan önce sindirim açısından faydaları nelerdir, hemen ona bakalım.

Lifli bir yapıya sahip olan gül reçeli sinirimi hızlandırır ve düzenlenmesine yardımcı olmaktadır. Bağırsakların yumuşamasını sağlarken, vücuda kuvvet ve enerji vermektedir. Sindirim açısından faydaları oldukça fazladır. Bedensel ve zihinsel yorgunluğa iyi gelmektedir. Sindirim ve dolaşım sistemlerinin sağlıklı çalışması için kahvaltıları süsleyen gül reçelini kullanabilirsiniz.

reçel

Gül Reçelinin Besin Değeri

Gül yapraklarından yapılan kokulu gül reçeli oldukça lezzetlidir. Rengarenk kokulu güllerden yapılan gül reçelleri kahvaltıları renklendirmektedir. Sade olarak tüketebileceğiniz gibi çörek, kurabiye veya tatlı yapımında da kullanabileceğiniz gül reçelinin besin değeri nedir, detaylıca bakalım.

Gül reçeli gül yapraklarının, limon suyu, şeker ve su karışımından elde edilmektedir. Kalori ve besin değeri kolay hesaplanması için 100 gram gül reçelinin kalorisine baktığımızda, 320 kcal kalori bulunmaktadır. Bununla birlikte içerinde 78,49 gram karbonhidrat, 9 mg potasyum, 9 mg sodyum, 7 mg kalsiyum ve 0,15 demir bulunmaktadır.

reçel

Ne Sıklıkla Tüketilmeli

Düzenli ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin, alması gereken kalori ve besin değerlerini hesaplamaları gerekir. Reçel çeşitleri yapılırken bal, pekmez veya şeker gibi tatlandırıcılar kullanılır. Evde kendiniz yapacaksanız kendi tarifinize göre malzeme miktarlarını değiştirebilirsiniz. Kendi yaptığınız veya hazır olarak aldığını gül reçeli ne sıklıkla tüketilmeli?

Gül reçeli oldukça lezzetli ve faydalı bir besindir. Günlük olarak almanız gereken kalori az ise kalori miktarı yüksek gül reçelini tercih etmeyebilirsiniz. Yetişkinler için 2-3 yemek kaşığı, çocuklarda ise 1-2 tatlı kaşığı tüketilmesi idealdir. Şeker hastalığı bulunan ve kilo vermek isteyenler bu miktarların altında tüketim sağlayabilirler.

Kahvaltılarda düzenli olarak tüketirseniz özellikle kış aylarında hastalıklara karşı vücudunuz direnç sağlayacaktır. Gül reçelini sabah kahvaltılarında, ara öğünlerde, yemeklerden sonra tüketebilirsiniz. Aynı zamanda birçok tarifte gül reçelini kullanabilirsiniz.

İçerisindeki besin değerleri ve lezzetiyle en çok tercih edilen reçeller arasında yer alan gül reçelini evinizde kendiniz yapabilir veya Helva Market üzerinden organik gül reçelleri paketlerini tercih edebilirsiniz. Özenle toplanan kokulu güllerden yapılan gül reçelleri Helva Market ile farklı paketlerde sizlerle buluşuyor.

 

reçel
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.