HOŞ GELDİNİZ

HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

Sabah Kahvaltısında Tahinin Vücuttaki Faydaları Nelerdir?

04-10-2021 01:24
Sabah Kahvaltısında Tahinin Vücuttaki Faydaları Nelerdir?

Lezzetli susamların kavurma işleminden geçerek yağ gibi birleştirici besinler eklenmesiyle eşsiz tada sahip tahinler yapılır. Ülkemizde en çok sevilen besinler arasında yerini alan tahin tek başına oldukça faydalıdır. Aynı zamanda tatlıların üstüne dökülür, çörek, kek yapımında da kullanılırken pekmezle birleştiğinde enerji deposu haline gelir. Her ana ve ara öğünde tüketilebilen tahin oldukça faydalıdır. Helva Market olarak sabah kahvaltısında tahinin vücuttaki faydaları nelerdir, yakından inceleyelim.

Tahin Pekmez Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Kansızlık Sorunu Yaşayanlar Açısından Faydaları

İnsan vücudunda yeterince kan hücresi bulunmadığında kansızlık hastalığı ortaya çıkar. Bununla birlikte kanama sebebi ile kırmızı kan hücrelerinde ciddi bir azalma meydana gelir. Kırmızı kan hücreleri kısa sürede yok edilirse kansızlık hastalığı meydana gelir. Peki, tahinin kansızlık sorunu yaşayanlar açısından faydaları nelerdir, sabah kahvaltısında tüketirseniz nasıl fayda sağlarsınız? Tahin içerisindeki besin değerleri sayesinde sağlıklı beslenme sağlayabilirsiniz. Demir eksikliğinden meydana gelen kansızlığa karşı demir açısından zengin tahin bu noktada fayda sağlayacaktır. Ayrıca B12 eksikliğinden oluşabilecek kansızlığa karşı tahin etki sağlayacaktır. Düzenli beslenme programınıza ekleyeceğiniz tahin kan hücrelerinin yenilenmesine ve düzenli bir şekilde üretilmesini sağlamaktadır. Kansızlık her kişide farklı etki gösteriyor, bu hastalığa yakalanmadan önce vücut direncini arttırmak için kahvaltılarda 1-2 yemek kaşığı tahin tüketebilirsiniz.

tahin

Ağrılar Açısından Faydaları

Günlük hayatta koşuşturma, stresli yaşam sonucunda yorgun ve bitkin olabilirsiniz. Bunun temel sebebi düzenli beslenmemek, sağlıksız besinler tüketmektir. Gün içerisinde ve akşamları yorgun oluyorsanız ve sabah kalktığınızda ağrılarla uyanıyorsanız sizi daha enerjik hissettirecek tahini tüketebilirsiniz. Tahinin ağrılar açısından faydaları oldukça fazladır.

Gün içerisinde çok kalori yaktığınızda ve düzenli beslenmediğinizde bu açığı kapatamazsınız. Spor, antrenman yapıyorsanız veya hareketli bir iş hayatınız varsa gün içerisinde vitamin, minerallerin yanı sıra protein ve karbonhidrat tüketimine özen göstermelisiniz. Tahin içerisinde, susamlardan gelen doymamış yağ, protein ve karbonhidrat oldukça fazladır. Aynı zamanda birçok vitamin ve mineral yüksek miktarlarda bulunur. Bu sayede gün içerisinde ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Sabah kahvaltıda 1-2 kaşıt tükettiğinizde gün içerisinde daha enerjik olabilirsiniz. Ağrılara oldukça faydası bulunan tahini, pekmezle de karıştırabilirsiniz.

tahin

Tahinin Besin Değeri

Sofraların vazgeçilmezi ve mutfağımızda birçok tarife dahil olan tahin oldukça faydalı ve lezzetlidir. İçerisindeki besin değerleri ile kansızlık ve vücutta oluşan ağrılara iyi gelmektedir. Günlük olarak farklı tariflerle, sade olarak veya tahin pekmez karışımı yaparak tüketebilirsiniz. Tahinin besin değeri nedir, yakından bakalım;

Kalori hesaplamasının kolay olması açısından 100 gram tahin 594 kaloridir. Bununla birlikte 17g protein, 21g protein, 54g yağ, 67 IU A vitamini, 95mg magnezyum, 115mg sodyum, 414mg potasyum bulunmaktadır.

Susamlardan elde edilen tahinleri farklı tariflerde kullanabilir, sade olarak veya tahin pekmez karışımında tüketebilirsiniz. Dilerseniz farklı gramajlarda bulunan tahin paketlerini Helva Market üzerinden satın alabilir ve kahvaltılarda afiyetle tüketebilirsiniz.

tahin
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.