Vişne Reçelinin Faydaları
22-01-2020
00:00
Bir çok faydası olan vişne reçelinin faydalarına geçmeden önce vişne reçelinin yapımında geçirilen aşamalardan bahsedecek olursak, kıvamında şeker kullanılarak yapılan vişne reçeli genel olarak kısık ateşte çok fazla bir şekilde karıştırılmadan kaynamaya bırakılarak yapılmaktadır. Yapımı esnasında bu aşamaları geçen vişne reçeli kıvam almaya başlar başlamaz taze sıkılmış limon suyu ve limon tuzu katılarak güzel bir şekilde kaynatılır. Ortaya leziz bir vişne reçeli çıkar. Seyidoğlu Gıda olarak bunun gibi özel tariflerimiz ile yaptığımız vişne reçeli ve diğer reçellerimizi mutlaka tatmanızı öneririz.
Vişne Reçelinin faydaları
Vişne içeriğinde bulunan anti ageing özelliği ile esasında yaşlanma karşıtı faydalı bir meyvedir.
Genç kalmanın en önemli sırları bu şifalı meyvede bulunmaktadır.
Bağışıklık sistemini güçlendiren özelliğe sahip olan vişne ve bağlantılı olarak vişne reçelinin aynı zamanda göz için de büyük faydaları olan bir meyvedir.
Vişne Reçelinin çok çok iyi bir A ve C vitamin deposu kaynağı olmasının yanında içeriğinde ayrıca kalsiyum, demir ve fosfor gibi zengin mineralleri içerdiğinden dolayı faydaları oldukça fazladır.
Vişne ve vişne reçeli su çiçeği, kızamık ve kabakulak gibi hastalıklara yakalanma riskini de önemli bir ölçüde azaltmaktadır.
Sinir sistemini düzenleyici etkisi olan vişne ve vişne reçelinin faydaları arasında kalp dostu olarak bilinir ve kalp sağlığı için büyük fayda sağlar.
Sindirim sistemine de faydası olan vişne reçelinin kabızlık sorununu giderici etkisi vardır. Ek olarak aynı zamanda parkinson hastalığına karşı da koruma sağlar.
Sinir sistemine olan faydasından bahsettiğimiz vişne reçeli beyine de fayda sağlamaktadır ve alzheimer hastalığına karşı da korur, unutkanlığa karşı etkilidir.
Ek olarak yine sindirim sistemine fayda sağlayan vişne reçelinin bakterilerden ve mantarlardan vücudumuzu sağlıklı bir şekilde koruması ile grip, nezle gibi soğuk algınlığına karşı da oldukça faydaları ve önleyici etkisi vardır. Bağlantılı olarak boşaltım sistemine de fayda sağlar. Bağırsakları hastalıklara karşı korur.
Vişne meyvesi sayesinde vişne reçelinin insanlarda kansere karşı korumada faydaları vardır, kanser hücrelerinin büyümesini engeller ve özellikle de prostat ve kolon kanserine karşı tam koruma sağlamaktadır.
Vişne meyvesi erkekler için neredeyse hayati bir öneme sahip saçların dökülmesini de önleyici bir özelliğe sahiptir.
Uykusuzluk problemi çekenlerin deneyebileceği meyve olan vişne reçeli ile uykusuzluğunuza karşı da fayda sağlayabilirsiniz. Vişne reçeli çok iyi bir antioksidandır.
Vişne Reçeli göz yapısını, görme sistemine de faydalıdır. Kolesterolü düzenleyici etki olan vişne reçeli damar sertleşmesine karşı da yararlıdır.
Çağımızın en önemli hastalığı olan depresyona ve strese karşı da faydalıdır. Vişne reçeli yüksek değerdeki lif içeriğine sahiptir.
Kalp atışlarını düzenler, kalp hastalıklarına karşı korur. Bunun sonucunda kalp krizi riskini de azaltır.
Vişne Reçeli Tarifi ve Vişne Reçeli Püf Noktası
Aslında çekirdeklerini ayıklamadan bile evde vişne reçeli hazırlayabileceğinizi biliyor musunuz. Bu yöntemle hazırlayacağınız vişne reçelinde vişne taneleri toz şeker ilavesiyle yeteri kadar sulanmayabileceğinden dolayı yapımında çok az miktarda su ekleyebilirsiniz.
Vişne reçeli yapımında vişne tanelere zarar vermemek için çok fazla karıştırmadan kısık ateşte pişirmeye özen göstermeniz gerekmektedir. Bu yöntem ile vişne reçelini karıştırmadan pişirmeniz ile aynı zamanda tencerenin kenar kısımlarının şekerlenmesini engelleyeceksiniz.
Kaynama sırasında tencerenin yüzeyine çıkan mevcut köpükleri bir tahta kaşığın uç kısmıyla alarak temizleyebilirsiniz.
Vişne reçelini az kaynatarak sonrasında ısıya dayanıklı cam bir muhafaza kabına boşaltın ve güneş gören bir pencere kenarında koyulaşmasını sağlayıp bekletin. Sonrasında kavanozlara doldurup saklamaya alabilirsiniz. Bu şekilde vişne reçelinin renginin daha parlak olduğunu göreceksiniz.
Reçelin kıvam bulup olduğunu anlamak ve test etmek için, duru suyun içine bir damla reçel damlatın. Eğer reçel suyun içerisinde dağılıyorsa kıvam bulmamış demektir, Eğer reçel damla gibi kalıp yayılmıyorsa olmuş demektir.
Kısaca Vişne Reçeli Malzemeleri ve Yapılışı şu şekildedir;
Vişne reçeli yapımında; toz şekerle ayıklanmış vişneleri bir süre kaynattıktan sonra şerbetinden ayırıp şerbet koyulaşınca yeniden ilave ederseniz hazırladığınız reçel yine tam kıvamında olacaktır.